Původně byl tento blok terapeutický. Pro mě. Teď je hlavně o mém úžasně nedokonalém každodenním životě, mé snaze naučit se péct a mých závislostech. Taky si tu někdy stěžuju na všechno a na všechny a dělím se o svá moudra. Takže Vás varuji - je to pěkná nuda :-))

29. prosince 2016

Nedělní pečení a tak 46

Poslední pečení tohoto roku je samozřejmě vánoční cukroví 😄.
Každý rok si říkám, že upeču jen to, co je osvědčené a nebudu vynakládat energii na něco, co se ze slušnosti dojí až o Velikonocích. Navíc peču jen z polovičních dávek. Výjimkou je jenom těsto na linecké cukroví, ze kterého toho upeču vždycky na vícero druhů, a pak sněhové pusinky a perníčky. Letos, stejně jako každý rok, jsem skoro všechno pekla z bezlepkové mouky. Mamka má ještě zásobu starší verze mouky, ze které se ještě těsto docela dobře dělá. Slavná "nová receptura" Jizerky bohužel už nelepí ani s vejci. Nebo dělám něco špatně 😋. Takže moje letošní cukroví:
Ani netuším, kolik druhů to vlastně bylo. Ale pekla jsem to celé natřikrát. Měsíc před Vánocemi zázvorky, dva týdny před všechny ořechové, linecké, kokosové, perníčky a marokánky, a dva dny předem nebeské řezy, pusinky, čokoládičky a karamelky. Jelikož bylo cukroví hodně, ani jsme nepekli vánočku nebo nějaký klasický dort.
Linecké košíčky s marmeládou, oříškovým krémem a čokoládou, dvoubarevná linecká kolečka s cukrovou polevou a zdobením, švestky plněné mandlí v čokoládě, zázvorky s cukrovou polevou a pistáciovými oříšky, bílá čokoláda, linecké obdelníčky slepované lískooříškovým krémem, s čokoládou a mandlí, klasické linecké kytičky slepované malinovou marmeládou, kokosové mušličky a lá Raffaello, čokoládové rohlíčky s čokoládovým krémem a fondánovou hvězdičkou, nebeské řezy (vanilkový krém a ořechy s medem), pařížské tyčky s bílkovou polevou
Klasické pusinky, tmavá linecká kolečka s citrónovou polevou a čokoládovými hoblinkami a růžovým cukrem, klasické vanilkové vánoční sušenky, vosí hnízda (která vyráběla moje neteř), oříškové rohlíčky (bezlepková verze pracek), oříškové pusinky, kokosovo-čokoládové nepečené kuličky, medové perníčky s cukrovou polevou, marokánky (hodně ořechů, mandlí a místo rozinek klikva)
Perníčky ve tvaru jezevčíků (podle mě je to ale spíš lasička 😃), klasické pracny (vyráběla moje švagrová), klasické vanilkové rohlíčky (také dílo mojí švagrové), nebeské řezy, staročeské šípkové cukroví (dárek od známých), klasické cukrové zázvorky, čokoláda v košíčkách a vánoční karamelky (které jsou tak trochu past, protože stačí sníst jednu a cukru má člověk na celý týden 😃)
*
Příště opravdu jen to základní 😏
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za všechny komentáře ♥