Tentokrát je vše ve znamení ovoce, čokolády,
narozenin a narození. Dva z mých synovečků měli narozeniny. Jeden sedmé a ten
druhý … se narodil ♥ ! A to se prostě musí oslavit ve velkém. Sice ten
nejmladší to ještě vůbec nevnímal, ale teta prý upekla vcelku poživatelný dort,
vlastně dva. Jeden kakaový s mascarpone krémem a čerstvými jahodami a
borůvkami, a druhý bezlepkový z pusinkového těsta, tzv. Pavlovu. A pak
jsem také pekla jeden do práce ke kafíčku – perníkový s ovocem. Sice to
bylo už v týdnu, ale pochlubím se.
Velký narozeninový s
červíky. O ty byl velký zájem :-)). Inspirace je z www.lidl.cz, respektive z kuchyně Lídlu. Ne
tedy úplně dort samotný, jelikož recept jsem si trochu upravila, ale způsob zdobení.
Byl kakaový s mascarpone krémem a šlehačkou, jahodovou marmeládou a čerstvými
jahodami a borůvkami. Kolem dokola potřený čokoládou a dozdobený čokoládovými tyčinkami. To zdobení tyčinkami sice není nejzábavnější činnost na světě, ale myslím, že to vypadá vcelku efektně.
Pavlova pro táťku, který
nemůže lepek a má rád laskonky. Pavlova je hrozně jednoduchá na upečení a se
šlehačkou vyšlehanou opravdu dotuha a čerstvým ovocem je to super dezert pro
ty, kdo mají rádi sladké, ale nemůžou nic s moukou nebo nemají rádi krémy.
Divím se, že mě to nenapadlo upéct dřív.
Kafíčkový. V podstatě
moje příprava na narozeninový výše. Jen je z perníkového těsta se sněhem. Uvnitř je pak vrstvička marmelády a krém ze
šlehačky a mascarpone. Byl trochu lepivější, ale to někdy perníky bývají.
PS: Už to tak nechám být. Myslím tím, že nedělní
pečení se většinou neodehrává v neděli, ale už jsem si na ten nadpis
zvykla.
ja ty nedelni mam tak rada!Vsechny tri jsou krasny,ale na to jsem si uz zvykla:-) Poves karieru pravnicky na hrebik a sup do cukrarny :-))
OdpovědětVymazat